Welke accessoires draag je bij de winterjas?

accessoires winterjas schaatsen

De winterjas is een essentieel kledingstuk voor de koude maanden, maar hoe maak je je outfit compleet met de juiste accessoires?

In deze blog post geven we je een aantal tips om je winterjas te combineren met sjaals, mutsen, handschoenen en meer.

Sjaals: Een sjaal is niet alleen een praktisch accessoire om je nek warm te houden, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je winterjas. Kies een sjaal die contrasteert met de kleur van je jas, of ga voor een print die je look opfleurt. Je kunt je sjaal op verschillende manieren dragen, bijvoorbeeld losjes omgeslagen, geknoopt of gedrapeerd.

Mutsen: Een muts of beanie is een must-have voor de winter, vooral als je gevoelig bent voor koude oren en je jas geen capuchon heeft. Er zijn veel soorten mutsen om uit te kiezen, zoals beanies, baretten, bakerboy petten, pompons of oorwarmers. Kies een muts die past bij de vorm van je gezicht en de stijl van je jas. Je kunt ook spelen met kleuren en materialen, zoals wol, fleece of nepbont.

Handschoenen: Handschoenen zijn een ander accessoire dat je handen beschermt tegen de kou en je outfit afmaakt. Je kunt kiezen voor klassieke leren handschoenen, of voor gebreide of gehaakte handschoenen voor een meer casual look. Als je je smartphone wilt gebruiken zonder je handschoenen uit te doen, kies dan voor touchscreen-vriendelijke handschoenen met speciale vingertoppen.

Schoenen: De keuze van je schoenen maakt je winterjas helemaal af. Je kunt een klassieke mantel bijvoorbeeld combineren met sneakers of een sportieve winterjas met bontlaarzen een bontjas met een paar hoge hakken. Met een paar schoenen kun je je ‘oude’ winterjas een totaal andere uitstraling geven en hem weer als nieuw laten lijken!

Andere accessoires: Naast sjaals, mutsen en handschoenen en schoenen, zijn er nog andere accessoires die je kunt dragen bij je winterjas. Denk bijvoorbeeld aan een riem om je taille te accentueren, een broche om je kraag te versieren, of een tas om je spullen in op te bergen. Je kunt ook experimenteren met sieraden, zoals oorbellen, kettingen of armbanden, maar let wel op dat ze niet verstrikt raken in je kleding of accessoires.

Image by gpointstudio on Freepik

Dit artikel wordt nog bewerkt.